Navigácia

  • ENVIRONMENTÁLNY PROGRAM

  • Jarné kvety MR

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné kvety MR.

    Témou tohto týždňa boli jarné kvety. Z plastových vrchnákoch sme si vytvorili farebné kvietky. Pri piesni o jarných kvetoch sme sa premenili na púpavy a tulipány. Do triedy k nám prišla víla Potešilka, má rada kvety a tak sme spolu s ňou počítali koľko kvietkov máme na našej lúke a akej sú farby. Zahrali sme sa hru na “Včielky a kvety” a vytvorili sme si knihu kvetov. Piatok sme ďakovali Ježiškovi za uplynulý týždeň.

  • Návšteva knižnice- VEĽKÉ RYBIČKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice- VEĽKÉ RYBIČKY .

    Veľké rybičky dnes navštívili knižnicu a dozvedeli sa veľa zaujímavostí zo života včeličiek 🐝🐝🐝 aj ich úžitku pre nás ľudí. Zažili sme veľmi obohacujúce dopoludnie 😊 Ďakujeme ❤️

  • Deň rodiny

  • Domáce zvieratá v triede MALÉ RYBIČKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Domáce zvieratá v triede MALÉ RYBIČKY.

    Tento týždeň sme sa oboznamovali s domácimi zvieratami a ich mláďatami. Vieme ich pomenovať, poznáme ich úžitok aj to, ako sa o nich máme starať. Spievali sme si o nich piesne, kreslili a aj sme sa na nich zahrali. A nakoniec sme o nich porozprávali aj našej kamarátke včielke BEE - BOT, ktorej návšteva nás vždy poteší.

  • Predplavecký výcvik- VEĽKÉ RYBIČKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Predplavecký výcvik- VEĽKÉ RYBIČKY .

    Počas štyroch uplynulých dní sa deti veľkých rybičiek zúčastnili predplaveckého výcviku, kde si pod dohľadom trénerov zdokonalili svoje plavecké zručnosti a odbúrali strach k vode. Prežili sme krásny a požehnaný čas so svojimi kamarátmi.

  • 🕵️🧪🧫 Malí bádatelia ⚗️🥽 🕵️ Veľké rybičky 🐟

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 🕵️🧪🧫 Malí bádatelia ⚗️🥽 🕵️ Veľké rybičky 🐟.

    Bol to týždeň plný zaujímavých experimentov a pokusov...s vodou a kvetmi ktoré prostredníctvom vody rozkvitnú, s mliekom - čo sa stane ak do neho ponoríme farebné vatové tampóny ( ktoré sme si predtým vyzdobili fixami ) vyrobili sme si lávovú lampu aj chrliacu sopku, experiment so sviečkou a balónom. Deťom sa táto téma veľmi páčila a veľa nového sa zase naučili...

  • Jarná brigáda v triede veľkých 🐟🐟🐟

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarná brigáda v triede veľkých 🐟🐟🐟.

  • MALÍ BÁDATELIA - v triede STREDNÝCH RYBIČIEK

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MALÍ BÁDATELIA - v triede STREDNÝCH RYBIČIEK.

    Tento týždeň patril malým bádateľom – všetkým deťom, ktoré rady objavujú svet! Prostredníctvom metódy experimentovania sme sa dozvedeli množstvo nových informácií. Na začiatku týždňa sme začali s týmito pokusmi: rozpúšťanie( lentilky, ktoré púšťajú farbu), miešanie farieb ( objavovanie nových farieb), písmená na lyžičke (ktoré sa ponorením do vody skĺznu z lyžičky), čarovné kakao v mlieku, farebná pena, farebné dážďovky z papiera, ktoré zmenia farbu, výroba bublifuku, zapúšťanie farieb pomocou kvapkadla/pipety, pokusy s hmotnosťou (korálky) a iné. Nasledujúce dni boli taktiež plné pokusov a objavili sme čaro lupy a na čo ju využiť. Vyrobili sme si statickú elektrinu prostr. balóna a objavili, ako voda v pohári dokáže zmeniť smer šípky v pozadí. Úchvatný bol aj experiment – pokus s tieňom, ktorý sme využili na krásne kresby zvierat. Na konci týždňa sme sa zahrali na ozajstných vedcov, ktorí výsledky z pokusov zapisujú do tabuľky. Miešali sme vodu s inými surovinami a pozorovali základné vlastnosti ( vôňu/ rozpustnosť a farbu). Tento týždeň sme zakončili vyhodnotením najkrajšieho a najzaujímavejšieho pokusu.

  • Malí bádatelia v triede MR

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Malí bádatelia v triede MR.

    Tento týždeň sa z nás stali malí bádatelia, robili sme rôzne pokusy, vytvorili sme si dúhu vo vrecku, chodiacu dúhu, či dúhu z lentiliek. Veľmi sa nám páčil pokus tancujúcich hrozienok v perlivej vode. Lupou sme pozorovali chrobáčiky v tráve. Sadili sme fazuľky. Na školskom dvore sme mali jarné upratovanie :)

  • Oznam pre veľké rybičky

    Rodičovské stretnutie 
  • Veľkonočná šibačka/oblievačka v triede STREDNÝCH RYBIČIEK

  • Veľká Noc + šibačka- VEĽKÉ RYBIČKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká Noc + šibačka- VEĽKÉ RYBIČKY .

    Posledné dni sme sa venovali tradíciám a podstate Veľkej Noci. Uvedomili sme si, akou nesmiernou láskou nás Boh miluje, že nám dal svojho jediného Syna, aby sme raz my mohli byť spasení. Spievali sme veľkonočné piesne a tešili sa z Ježišovho zmŕtvychvstania. A nezabudli sme ani na zdravie nášho tela a v športovej hale sme si poriadne zašportovali.

  • !!! Oznam pre veľké rybičky !!!

     Predplavecká príprava 

    Milí rodičia a deti,

    aj tento rok sa uskutoční predplavecký výcvik a to v týchto  dňoch: 16.,17.,18.,19., apríla  2024 ( utorok až piatok  ) v dopoludňajších hodinách, 

    v Mestskej plavárni v SNV pod vedením p. trénerky Stankovej a daľších trénerov.

    Do ruksaku ( radšej väčší rozmer ) deťom pribaliť: plavky, plaveckú čiapku, kto má aj plavecké okuliare so zakrytím len očí, žabky alebo šlapky, klasický uterák (nie osušku )  župan, mikroténový sáčok alebo igelitovú tašku na mokré plavky, fľašu s pitím, malú sladkosť alebo ovocie, tenkú čiapku ( na cestu späť do mš ) . 

    Deťom nebaliť žiadne buchty ani rohličky ( je potrebné, aby sa deti poriadne naraňajkovali doma). 

    Deti priniesť každé ráno pred krytú plaváreň v čase 8.00 do 8.15 hod. a odovzdať ich p. učiteľkám. 

    Všetky dodatočné otázky k predplaveckej príprave a dokumenty k podpísaniu budú doriešené na rodičovskom stretnutí, v triede veľkých rybičiek dňa 11.04.2024 ( štvrtok ) o 16:00 hod, účasť všetkých rodičov je potrebná.

    Ďakujeme za spoluprácu

    Tešíme sa na našich malých plavcov a na nové zážitky   : )

  • ✝️ Krížová cesta ✝️ Veľké rybičky 🐟

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ✝️ Krížová cesta ✝️ Veľké rybičky 🐟.

  • !!!!! Oznam pre veľké rybičky !!!!

    Loptové hry - Basketbal 

    Milí rodičia, zajtra (streda) t.j. 03.04.2024 ideme do športovej haly na Basketbal. Nezabudnúť ráno, priniesť do mš ruksak s úborom, pitie a niečo malé buď sladkosť alebo ovocie. V prípade nepriaznivého počasia pribaľte deťom aj pršiplášť

             Ďakujeme za spoluprácu 

          Vaše p.učiteľky 

  • Požehnané Veľkonočné sviatky

  • Veľká nová jej posolstvo MR

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká nová jej posolstvo-MR

    Blíži sa Veľká noc a s ňou aj prípravy na tieto sviatky. Vnímali sme atmosféru prichádzajúcej Veľkej noci. V pondelok pri krížovej ceste sme si priblížili jednotlivé zastavenia. Vytvorili sme si kríž pomocou nastrihaného krepového papiera. Veľkonočné trojdnie bola téma utorka. V stredu sme si vyzdobili triedu bahniatkami a veľkonočnými vajíčkami, ktoré deti maľovali samy. Spievali sme pieseň "Na zelenej lúke...", a vynšovali "Šibi ryby, mastné ryby.."

  • OZNAM

    POČAS VEĽKONOČNÝCH PRÁZDNIN V DŇOCH

    OD 28.03.2024 DO 02.04.2024

    PREVÁDZKA A VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PROCES CIRKEVNEJ MATERSKEJ ŠKOLY  NEPREBIEHA.

    PREVÁDZKA A VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PROCES CMŠ ZAČÍNA 03.04.2024 (STREDA)

    PRAJEME POŽEHNANÉ VEĽKONOČNÉ SVIATKY

  • Živá a neživá príroda - MALÉ RYBIČKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Živá a neživá príroda - MALÉ RYBIČKY.

    Tento týždeň sme sa oboznamovali so živou a neživou prírodou, jej prírodnými javmi: búrka, prehánky, dážď, dúha, sucho, potopa ... Rozširovali sme si poznatky o tom, čo potrebujú rastliny pre život a naučili sme sa ako chrániť prírodu a triediť odpad. A na konci týždňa sme sa rozprávali o vode pri príležitosti „Dňa vody“.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná materská škola Spišská Nová Ves.
    Markušovská cesta 8

Fotogaléria